Merhaba, kitaplık bölümümün ikinci kitabında size zevkle okuduğum bir kitaptan bahsetmek istiyorum.

Öncelikle yazar Fırat Demirel kimdir?

Fırat Demirel 1985 yılında Kars’ta doğdu. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. 2007 yılında mobil içerik yönetimi, mobil servis kurguları ve sosyal ağ yönetimiyle ilgilenmek üzere Pozitim Teknoloji’de çalışmaya başladı. 2008 yılında teknoloji ve tasarım üzerine yazılar yazmaya başladı ve 2009 yılında Türkiye’nin en etkili girişimcilik medyası Webrazzi.com’a yazar olarak katıldı. Dokuz yıl boyunca teknoloji ve internet girişimciliği üzerine binlerce yazı kaleme alarak ekosistemin en çok içerik üreten ve tanınan isimlerden biri oldu.

Kitap ve kültür dergisi Arka Kapak’ta iki yıldan uzun süre yazar ve yayın kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Fırat Demirel şu anda bağımsız araştırmacı yazar/danışman olarak çalışıyor ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilim Tarihi ve Felsefesi Bölümü’nde Teknoloji Tarihi konulu yüksek lisans tez çalışmasını sürdürüyor.

Kitapta bizi neler bekliyor?

Fırat Demirel yazılarından takip ettiğim, resmini gördüğümde ‘kaç yaşında acaba?’ demekten kendimi alamadığım biriydi. Ama yazılarının kalitesini gördüğümde blog yazılarına ayırdığım zamanlarda muhakkak yazılarına göz attığım bir yazardı. Sonra kitap çıkardığını duyduğumda elimde okumam gereken bir çok kitap olduğundan geç elime geçen bir kitap oldu. Ama geç okuduğum için pişman olduğumda bir kitap oldu.

Kitap Mynet, Ekşi Sözlük, İtiraf.com, Pilli Network, Yemeksepeti, GittiGidiyor, Nokta Medya, Cember.net, Grou.ps, Webrazzi Türkiye’nin internet ile tanışmasından sonra atılım yapan daha ortalık tabiri caizse dutluk durumundayken girmiş geleceği düşünerek hareket etmiş girişimcilerin hem başarılı hem başarısız adımlarını girişimlerin kendilerinden öğrenerek kaleme aldığı bir kitaptır.

Kitap için en beğendiğim nokta önemli önemsiz girişimlerin başarılı olana kadar her adımlarından karşılarına çıkan engellerden bahsedilmesidir. Bu tarzda başka yazılar ya da kitaplar okuyanlar varsa bilirler, zorlukla karşılaşılmamış sanki birden başarılı olunmuş gibi başarı adımları sıralandığını görüyorum genellikle, ama bu kitap girişimlerin kendi aile hayatından başlayarak detaylı şekilde ele alınmıştır. Bu sebepten kitabın samimiyeti çok hoşuma gitti.

Bu hikayelerin bir çoğuna internet üzerinden ulaşabileceğini düşünebilirsiniz almadan önce, bende düşünmüştüm. Bu hikayelerin olayları yaşayan kişilerden bilgileri içerdiği için internetten bulduğunuz içerikle alakası olmayan şeylerle karşılaşıyorsunuz. Yemeksepeti girişimi için daha önce bir sunumda kullandığım içeriğe bakıp, kitapta ki ile karşılaştırdım. Bulduğum içerikler %5’lik bir kısımı içerdiğini gördüm.

Kitabı yaklaşık olarak 2-3 gün içerisinde bitirme şansı buldum. 315 sayfadan oluşuyor. En önemli noktalarından biri verilen her bilginin kaynağının içeriğinin paylaşılması, kişilerin linkedin bilgilerini paylaşılması gerçekten kitabı okurken merak edilen bir noktada hemen bilgiye ulaşımını sağlıyor.

Okuduğum ve iyi ki karşılaşmışım dediğim kitaplardan bir tanesi idi. Muhakkak okumanızı tavsiye ederim.

Fırsat bulmuşken ; Fırat Demirel’in kendi blogunu ve yeni girişimleri sürekli paylaştığı internet sayfasını da buradan paylaşmış olayım. E-posta gönderimine mutlaka kayıt olmanızı tavsiye ediyorum, her gün yeni girişimleri paylaşıyor.

Yazı içerisinde bütün bilgi içeren yerler, kendi sayfasından alınmıştır.

Fırat Demirel Linkedin

Tagged With:

1 thought on “Geleceği Görenler / Fırat Demirel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir