Merhaba!

Yapılması çok tartışılan sınavların yapıldığı şarkıcıların, filmlerin yer aldığı, bazısının iyi geçtiğini söylediği, bazısının çok stresli olduğunu söylediği yer yer iyi görünen, yer yer yapılmasının çok saçma olduğunu düşündüğümüz Yüksek Öğretim Sınavını (YKS) belirli saatler arasında evde kalarak ülke olarak atlattık. Umarım kimsenin sağlığına ya da emeklerine yazık olmamıştır.

Geçen hafta ilk defa çadır kampı yaptım. Yaşadığım aksilikler ve kazandığım tecrübelerle öğrendiklerim, alışverişler ve bazı önerileri paylaştığım yazıya göz atmak isterseniz bakabilirsiniz.

Geçen hafta Facebook Pay dijital ödeme özelliğini Brezilya’da WhatsApp için açtı.

Facebook Pay, daha önce Hindistan’da test ettiği dijital ödemeleri WhatsApp’a entegre etmeye başladığını duyurmuştu. İlk olarak Brezilya’da denemeye sunulacak. Hedef kitlesi kullanıcılar ve küçük işletmeler için olduğu bahsedildi.

WhatsApp Blog

WhatsApp bunu kendi resmi blogu üzerinden duyurdu.

Para gönderme ve alışveriş işlemini en kolaya indirgenmesi gerçekten önemli bir adım ancak burada dikkat edilmesi gereken hem bankaların, hem sağlayıcıların hem de şirket ve kullanıcıların kabul etmesini gerektirir.

Brezilya’da deneniyor olması bunun izinlerinin en kolay şekilde orada alındığını gösteriyor.

Şubat 2020 açıklamalarına göre WhatsApp’ın 2 milyardan fazla kullanıcısı bulunuyor. Bu çok büyük bir rakam ve buna ek olarak araştırmalarda Türkiye’de akıllı telefon kullanıp WhatsApp kullanmayan kişi sayısının çok çok az olduğundan bahsediliyor.

Salgın dönemiyle beraber şirketlerin kötü etkilendiği durumlar söz konusu olsa da bankaların bu süreçte hem uzaktan çalışma, hem banka şubelerinin yoğunluğunu mobil ve internet bankacılığına çekme amacını kolayca sağlaması yönüyle bu sektörün önü açıldığı aşikar. Ancak bu dünya devinin bu olaya girmesiyle beraber dünya üzerinde ulusal para aktarımları, alım satımların yapılmasını sağlamasıyla beraber pazarda nasıl bir yer alacağı soru işaretleri oluşturuyor.

Buna ek olarak Brezilya Merkez Bankası, bahsettiğimiz süreci politikalarından dolayı askıya aldığını duyurdu.

Ülkelerin, bankaların ve ödeme sistemlerinin böyle bir ortaklığa hatta girdikten sonra pazarı alt üst edecek bir özelliğe izin vermesi biraz zor gibi gözüküyor. En azından Türkiye için bakıldığında çok zor olduğu gözüküyor.

Webrazzi tarafından Fintech Talks’da Finans Sektöründe WhatsApp’ın Yeri adlı bir oturum 25 Haziran’da gerçekleşti. WhatsApp Business’ı kullanan Yapı Kredi Dijital Bankacılık Kanalları Direktörü Evren Şahin ve Facebook Mobil Uygulamalar, Telekom ve Finansal Servisler Strateji Lideri Kaan Camgöz, Arda Kutsalla beraber bir oturum yapıldı. İlgileniyorsanız izlemenizde fayda var. Ek olarak Fintech Talks hakkında diğer oturumlara bakabilirsiniz.

Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 2036 Yılına Kadar Görevde Kalmak İçin Getirdiği Anayasa Değişikliği

Ülkelerde, insanlarda değişmeyen bir şey var ki makam, mevki sevdası sanırım.

Nisan ayında koronavirüs salgını dolayısıyla yapılamayan referandumda oy verme işlemi 1 Temmuz’a kadar devam edecek.

Putin’in görev süresinin uzatılması haricinde yargı atamalarında başkanın yetkisini artıran ve eş cinsel evlilikleri anayasaya aykırı hale getiren değişiklik teklifi, kimilerince Putin’in “milliyetçi ve muhafazakar ideolojisinin yansıması” olarak gözüküyor.

60 Milyon dolar yatırım alan Canva’nın değerlemesi 6 milyar dolara ulaştı.

Yayınladığım görselleri yaparken benim de kullandığım Canva görsel olarak yapmak istediğin tüm ürünleri kolaylıkla ve ücretsiz sürümde yapmanızı sağlayacak harika bir aracıdır.

Canva tarafından paylaşılan bilgilere göre aktif kullanıcı sayısı ise 30 milyona ulaştı. Ayrıca ek bir bilgi Fortune 500 şirketlerinin yaklaşık 85’i tarafından kullanılan bir marka olduğunu hatırlatalım.

Canva kurucu ortağı ve COO’su Cliff Obrech’in paylaştığı bilgilere göre Canva, Corona virüs salgını döneminde de yeni kullanıcılar kazanmaya devam etti. Alınan 60 milyon dolarlık yeni yatırım şirketi büyütmek ve yeni satın almalar yapmak için kullanılacak.

En Yenilikçi Şirketler 2020 Listesi Belli Oldu.

Boston Consulting Group (BGC) tarafından gerçekleştirilen araştırmada, ilk 50 sıraya dünyanın önde gelen şirketleri dahil oldu.

Şaşırtıcı gelmeyecek şekilde ilk üç sırada Apple,Alphabet, Amazon yer alıyor.

McDonald’s 29 sıra düşerek 50. sıraya yerleşmiş dikkat çekici gözüküyor.

iPhone 12 Modellerinde kulaklık ve şarj aleti çıkmayabilir.

Firmaların bu şekilde aldığı kararlarla her şeyi dışarıdan satın aldırma isteği gerçekten çok soğutucu gözüküyor.

Yapılan açıklamalara göre sadece birkaç ay sonra tanıtılacak olan iPhone 12 modellerinin kutusundan kulaklık ve şarj aleti çıkmayabilir.

Kutunun içinden çıkmayacak olan iPhone kulaklığı ve şarj aleti ayrı olarak satılacak. Apple’ın resmi sitesindeki fiyatlara bakacak olursak Lightning Konnektörlü EarPods 229 TLApple 12 W USB Güç Adaptörü ise 129 TL fiyat etiketi ile satılıyor.

Lightning kablosunun kutuda yer alıp almayacağı konusunda ise henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Bazıları kulaklık neyse şarj aleti kesin bulunması gerekiyor dese de kulaklık ve şarj aletinin kesinlikle içinde satılması gerekiyor.

Şube Sayılarının Azalması Bankacılıkta Müşteri Deneyimini Değiştirebilir.

Daha önceden bankada çalışmış ve finans sektörlerini yakından takip eden biri olarak şubelerin aslında gerçekten çok gerekli olmadığını düşünen ve bankalarında bu şubeleri azaltmaya ve toplumun alışmasıyla beraber daha fazla mobil ve internet işlemlerine ağırlık vermeye çalıştığı bir dönemde ortaya çıkan salgınla beraber bankaların isteklerine göre yönlendirebileceği bir alan açıldı.

JD Power’ın son yayınladığı rapora göre de şubeleri ziyaret etmeyeceğini düşünenlerin oranı göreceli de olsa artmış durumda. Salgından önce de birçok banka şubelerini kapatmaktaydı – bazı tahminlere göre bankaların şubelerinin yarısını kapatacağı ve bu sayede %6 ila 9 arasında maliyetleri azaltacağı düşünülmekte.

Online Etkinlikleri Ücretsiz Olarak Listeleyen Girişim: EtkinlikAlanı

O kadar çok gerekli bir girişimdi ki etkinlikleri sürekli farklı platformlardan takip edip ekran görüntüsü almaktan baya sıkılmıştım. Çok güzel olmuş.

2020 Yılının Haziran ayında Salih Bosca tarafından kuruldu.

QNB Finansbank, QNB BEYOND Ventures ile Erken Aşama Girişimlere Yatırım Yapacak.

QNBEYOND Hızlandırma Programı ile girişim ekosisteminde önemli bir yer edinmeyi hedefleyen QNB Finansbank, şimdi de QNBEYOND Ventures ile erken aşama girişimlere yatırımlar yapmaya başlayacak.

QNB Finansbank’ın geçtiğimiz yılın Haziran ayında QNBEYOND Hızlandırma Programı’nın ilk dönem girişimlerinden olan Kassa girişimine 200 bin dolar ile ilk yatırımını yaptığını da gözden kaçırmayalım.

Yeni yatırımlar yapmayı hedefleyen QNB Finansbank, bu amaç doğrultusunda 15 milyon dolar ayırarak QNBEYOND Ventures’ı kurdu. Toplamda yaklaşık 20 farklı girişime yatırım yapmayı planlayan QNBEYOND Ventures, girişimlerin yanı sıra başka VC fonlarında da yatırımcı olarak yer alacak.

QNBEYOND Ventures yönetici ortağı Özge Öz‘ün paylaştığı bilgilere göre QNBEYOND Ventures’ın ekosisteme hızlı bir giriş yaparak sene sonuna kadar 6-7 yatırımı tamamlama hedeflerinin olduğunu da belirtiyor.

İzleme Önerisi:

M. Serdar Kuzuloğlu Zihnimin Kıvrımları 14 – Hep Yalnızlık Var Sonunda

Her bölüm gerçekten çok iyi içeriğe sahip ama bu başlığı görünce daha fazla ilgimi çektiğini söylebilirim.

Yakın süre içerisinde bu konu hakkında araştırma yapıyordum. Serdar Bey’in okuduklarıyla beraber aradığım tüm bilgilerin hepsine ulaştım diyebilirim.

Yalnızlık hakkında her şey desek yanlış olmaz sanırım.

Okuma Önerisi :

Ayşe Şentürer : COVID-19 Sonrası (NYC): Hayatımız ‘Zoom’ Oldu

Bir sonraki seride görüşmek dileğiyle, sevgiler.

Tagged With:

1 thought on “Neler Öğreniyorum? – 6

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir