Merhaba!

Daha önceden başlamış olduğum bir yazı serisi olan “Neler Öğreniyorum?” yazı serisi blogumun yenilenmesiyle beraber geri alamamıştım.

Bilginin sürekli akıp gittiği, hatta daha fazlası akan giden bilgileri takip edemediğimiz bunların hangisinin bize yararlı olacağını anlayamayacağımız, yani bir açıdan bu bilgi bolluk deryası içerisinde benim faydalandığım bilgileri bir arşiv niyetine toplamayı niyet ettiğim bir yazı serisi olacaktır.

İçeriğinde son zamanlarda yaşanan önemli olaylarla ilgili bilgiler yer alacaktır. Önem derecesi kişiye göre değişebilir tabi ki.

Zamandan bağımsız belki günde 2 kez belki haftada 2 kez olacak şekilde var olan bilgilerle sürekli değişkenlik gösterecek olan bir yazı serisidir.

İçerik olarak ilgilendiğim bir çok konunun sentezi olarak daha sonra kullanabileceğim ya da işime yarayabilecek daha doğrusu farklı şeylerle birleştirebileceğim ve ortaya yeni şeyler çıkarabileceğim bütün bilgiler yer alabilecektir.

Bu seriden hem sizin hem benim en fazla faydayla ayrılabilmemiz için yapabileceğiniz en büyük şey yorum yaparak fikirlerinizi aktarmanız olacaktır. Konular hakkında ya da gözümden kaçmış şeyleri bildirecek şekilde ya da varsa bir yanlış bilgiyi bildirecek şekilde tüm fikirlerinize açığım.

Yararlandığım tüm kaynaklar ilgili içeriğin üzerine link olarak koyulacaktır. Üzerinden dilediğiniz gibi detaylı bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Eyüp Sabri Tuncer Mart ve Nisan ayında neredeyse 6 aylık satış yaptıklarını açıkladı.

Kolonyanın zaten yüksek alkol oranı sebebiyle temizlik fonksiyonu bulunduğunu biliyorduk ancak Korona sonrasında bilim kurulu açıklamasıyla beraber kolonyanın dezenfektan etkisi ön plana çıktı. Farklı ülkelerden kolonya kullanım alışkanlığı olmayanlardan bile kolonya taleplerinin çok fazla olduğu açıklandı.

Yemeksepeti’nden görme engelliler için “Erişebilirlik” entegrasyonu

Yaptıkları tüm işleri yakından takip ettiğim Yemeksepeti, mevcut uygulamalarında hayata geçirdiği “Erişilebilirlik” entegrasyonu ile görme engelli kullanıcıların online yemek ve market siparişi ihtiyaçlarının kolayca karşılanabilmesini hedefleniyor. Markadan yapılan açıklamaya göre son dönemde bu entegrasyonlardan faydalanan kullanıcı sayısı yüzde 80, siparişlerde ise yüzde 100 artış yaşandı.

Hopi uygulamasının yaptığı anket ile koronavirüs tüketim ve yaşam alışkanlıklarına etkileri

Çalışanlardan her ikisinden biri ofis özlemi çekiyor. Diğer taraftan sahip olduklarımızın değerini anladığımız ortaya çıkıyor.

Her 3 kişiden biri 6 ay içinde finansal durumunun kötüleşeceğini düşünüyor.

Tasarruf etme oranı yüzde 18 düştü.

Ankete katılan kişilerden 10 kişiden 4’ü bu dönemde kredi çektiğini ya da yakın zamanda planladığını söyledi.

10 kişiden 7’si giyim harcamalarını kıstı.

Bu yaz için tatil planları belirsizliğini koruyor. – bence uzun bir süre korunmalı –

Her 10 kişiden 8’i elindekilerin kıymetini daha fazla anladı.

Evdekal süreci ile beraber katılımcıların yarısı yeni beceriler öğrendiğini belirtti.

Bu hafta katıldığım HRdergi Etkinliği

Katıldığım etkinlik İnsan Kaynakları ve pandemi süreci hakkında bir çok konuda beslenmemi sağladı.

En önemli katkılarından birisi ise İnsan Kaynakları çalışanlarının bundan sonraki süreçte tüm alacağı kararların insanların çalışma biçimini etkileyeceği, sağlığını etkileyeceği için çok değerli ve önemli olduğunu anlamamı sağladı.

Etkinlik hakkında yazdığım yazıda tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Netflix, aktif olmayan hesapları boş yere ödeme yapmasınlar diye kapatacak

Netflix, bir yıl veya daha uzun süre bir süre içinde aktiflik göstermeyen hesapları kapatacağını bildirdi. Normalde çok iyi bir hareket olarak gözüküyor ancak sosyal medya takibi yaptığımda bunun bir pazarlama taktiği olduğunu hem bu yaptığıyla kullanıcılarının gönüllerini kazanırken aynı zamanda kullanmayan müşterilerini hesapları iptal olmasın diye kullanmasına iteceğini düşünen belirli bir kitle olduğunu gördüm. Ancak ne olursa olsun başarılı bir hareket olduğunu düşünüyorum.

5 milyon ücretli kullanıcıya ulaşan Facebook Workplace, Rooms özelliğini yayına aldı.

Daha önce Zoom inceleme yazımda paylaştığım bir yazımda Rooms özelliğinden kısaca bahsetmiştim. Bu süreçte sayılar daha yorum yapmak için erken olduğunu düşünüyorum ancak genede bu sürece geç girdikleri fikrindeyim. Ancak büyük bir sosyal medya yapısını elinde tuttuğu için şu an öne çıkmış uygulamaların önüne geçeceğini de düşünüyorum.

Akıncı Belgeseli

Türkiye’nin savunma sanayiinde kritik bir eşiği daha aşmasına neden olacak önemli projelerden biri olan Bayraktar AKINCI TİHA’nın ( Taarruzi İnsansız Hava Aracı ) geliştirme çalışmaları bir belgesele konu oldu.

Bayram sebebiyle operatörler arası aramalarda sorun yaşandığı ortaya çıktı ama daha komiği ise suçu kimse üstlenmedi.

Spor’da iş dünyası veriye dayalı spor pazarlaması şirketi Two Circles’in raporuna göre spor sponsorluk pazarı pandemi sebebiyle %37 değer kaybedecek.

2019 yılında 46,1 milyon dolar olan yatırımlar, 2020 yılında 28,9 milyon dolar olarak gerçekleşecek. Rapora göre spor sponsorluğuna en çok yatırım yapan on sektörden üçü olan havacılık, enerji ve otomotiv sektörlerinin toplam yatırımında %55’lik düşüş yaşanacak. Raporun tamamına buradan erişebilirsiniz.

Evden çalışma modeli kalıcı hale getirmeye hazırlanan Facebook, 10 yıl içinde ekibinin yarısının uzaktan çalışabileceğini söylüyor.

Plan ise maaşların da bölgelere göre yeniden düzenlenmesi. Facebook ekibinin evden çalışma ile San Francisco merkez ofisteki yüksek maaşlar arasında bir seçim yapması gerekebilir. Ayrıca çalışanlarına 2021 yılına kadar uzaktan çalışabileceklerini söyleyen şirket, 6 Temmuz’a kadar ofislerini açmayı düşünmüyor.

Grafik işlemci üreticisi Nvidia, video oyun Pac-Man’in 40. yıl dönümünde, oyunu yalnızca izleyerek sıfırdan oluşturabilen GameGAN adında bir yapay zekâ tanıttı.

Corona virüsün çok etkilediği İtalya’da bar ve restoranlar açıldı. Gençler sınırları unuttu!

İtalya’da barlar ve restoranlar için yeni önemler alındı. Ülkemizde de hali hazırda Haziran ayı itibariyle normalleşme adımları atılacağı için beni biraz düşündüren bir hareket oldu. Her gün onlarca hayatını kaybeden insanın olduğu bir virüs süreci geçirirken insanların nasıl tatil planı yapabileceğini ya da barlarda eğlenebileceğini planladığını anlayamıyorum.

M.Serdar Kuzuloğlu’un her hafta Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan geceyi tatlandırdığı ve tüm hafta ondan istifade edebileceğimiz bir seri oluşturuyor ismi Zihnimin Kıvrımları. Bu hafta konuda Moda, nasıl “moda” oldu?

Modanın ortaya çıkışından şimdi bizim için ne anlam içerdiğine kadar bir çok bilgi veriyor. Çok düşündürücü ve üzerine saatlerce tartışmalık.

Gereğinden çok daha fazla izlenmesi gereken güzel bir youtube kanalı BoostROAS;

Her hafta belirli saatlerde sektörün önde gelen isimleriyle sohbetler ediliyor Şahin Seçil tarafından, oradan izlediğim bir içerik çok yakından takip ettiğim QNB Beyond’dan Özge Öz ile Building a Value Proposition konusunda sohbetleri oldukça ilgi çekici.

Neler Öğreniyorum? serisinin ilk yazısını burada son buluyor. Son günlerde öğrendiğim bilgiler bu şekilde yer aldı, siz neler öğrendiniz?

Tagged With:

2 thoughts on “Neler Öğreniyorum?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir